Conversationele hypnose

 

Taalpatronen

Conversationele hypnose is een tak binnen de toepassing van hypnose die vaak minder bekend is. Soms wordt deze ook “eyes open” hypnose genoemd, omdat een formele trance met gesloten ogen niet van toepassing is.

Conversationele hypnose gebruikt taalpatronen en constructies om een hypnotisch effect te realiseren dat vergelijkbaar is met coaching. Het verschil is dat bij conversationele hypnose een heel krachtig resultaat mogelijk is met soms erg weinig woorden.

Verschillende systemen

Er zijn verschillende versies van conversationele hypnose, waaronder Mind Bending Language, Sleight of Mouth, Clean Language, NLP

Geen enkele van deze systemen staat volledig op zich. Er zijn steeds overlappingen te vinden tussen de verschillende manieren om conversationele hypnose te benaderen. Het is voor een hypnotiseur nuttig om de verschillende systemen te kennen en deze op die manier te combineren die het best aanvoelt.

De systemen kunnen ook eenvoudig kunnen toegevoegd worden aan de klassieke hypnose gebaseerd op suggesties en deze vaak versterken. Eveneens biedt conversationele hypnose vaak de hulpmiddelen om tijdens een voorgesprek al een eerste verandering in te zetten.