Core Transformation

 

Innerlijke delen

De Core Transformation (kerntransformatie, CT) techniek werkt met het principe van innerlijke delen, oftewel parts. Deze techniek is uitgevonden door Connirae Andreas en is een goede aanvulling voor een hypnotherapeut. (Delen van) het proces zijn prima toepassen tijdens sessies.

De core state

Met de CT techniek werk je van binnenuit het deel dat als probleem ervaren wordt, dus niet van buitenaf, zonder de kern te raken. Er wordt uitgegaan van een positieve intentie van het gevoel, het gedrag of de gewoonte. Het probleem (deel) wordt niet weggeduwd, maar mag er volledig zijn, om van daaruit de positieve intenties te ontdekken.

Tijdens het proces ervaart de cliënt gevoelens zoals vrede, innerlijke rust, liefde … om uiteindelijk de core state (kernstaat) van het deel te bereiken. De cliënt ervaart deze zeer prettige staat, welke volledig vrij is van blokkades en beperkingen. Je kunt hierbij denken aan een staat van één zijn, of universele liefde. Het is niet ongewoon dat de cliënt het gevoel niet goed kan omschrijven, dat woorden tekort schieten. Van dit punt wordt deze nieuwe manier van zijn geïntegreerd, zodat de verandering blijvend is.

Meer lezen?

Je kunt een training volgen, waarbij je het proces leert doorlopen én zelf ervaart. Of lees het boek Core Transformation – Reaching the Wellspring within van Connirae Andreas.