Hypnose voor koppels

 

Een goede relatie

Hypnose is een geweldige tool voor koppels om nog dichter bij elkaar te komen. Het is echter belangrijk een aantal spelregels af te spreken om het potentieel van hypnose ten volle te kunnen aanwenden.

Allereerst, en waarschijnlijk meest belangrijk, moet de bestaande relatie een goede relatie zijn. Hypnose is geen tool om te gebruiken om een relatie samen te verbeteren/redden, omdat de basis van succesvolle hypnose een sterk wederzijds vertrouwen is.

De kans is heel groot dat hypnose in een niet-evenwichtige relatie het onevenwicht enkel zal vergroten.

Positieve impact

Voor koppels die een sterke, evenwichtige relatie hebben kan hypnose een enorme meerwaarde zijn en op volgende domeinen een positieve impact hebben:

– ondersteuning van de partner bij uitdagingen als pijn, stress, vermoeidheid…
– ondersteuning naar de kinderen toe
– ontspanning, erotiek en sex

Er zijn verschillende basis technieken beschikbaar om hypnose te gebruiken waarbij de ene partner de andere helpt bij problemen. Dit vereist geen diepgaande analyse of therapeutische methodes. In eerste instantie zal het goede gevoel van hypnose al helpen. Vervolgens kunnen technieken zoals de Blitz, symbolen en hypnotische ervaringen een enorm positieve bijdrage leveren in het welzijn.

Naar kinderen toe kunnen de elementaire technieken van conversationele hypnose bijdragen tot een positieve opvoeding van de kinderen en op een jonge leeftijd een positieve impact hebben.

Als laatste kan hypnose door koppels op een puur ontspannende en spelende manier gebruikt worden.

De mogelijkheden van hypnotische suggesties bij koppels die elkaar vol vertrouwen en op gelijke voet tegemoet treden, zijn eindeloos.

De uitspraak “sex zit tussen de oren” wordt dan heel letterlijk ingevuld, niet op een visuele manier maar als hersenactiviteit. De juiste suggesties kunnen de belichaming van een goede relatie tot ongekende hoogtes tillen en zelfs een beleving realiseren die voorbij gaat aan wat als fysiek mogelijk geacht wordt.