Hypnotherapie

 

Samenvattende naam

Hypnotherapie is simpelweg therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van hypnose. Tijdens een sessie induceert de therapeut trance, welke gewoonlijk verdiept wordt alvorens suggesties te geven. Daarna maakt de therapeut gebruik van een deductie, om de cliënt te begeleiden bij het ‘ontwaken’.

Tijdens de sessie kan de therapeut gebruik maken van allerlei technieken, zoals het werken met delen, regressie, Gestalt, werken met symbolen, Inner Child werk …

Waarvoor?

Omdat hypnotherapie werkt met het onderbewuste en problematiek daar opgeslagen ligt, is hypnotherapie ook zeer ruim inzetbaar. Van chronische pijn tot stotteren, van slechte gewoontes tot trauma, beperkende overtuigingen tot het verkrijgen van duidelijkheid over bepaalde thema’s in het leven. Hypnotherapie kan ook gebruikt worden om meer van een bepaalde emotie te ervaren, of om te ontspannen.

Er zijn therapeuten die zich specialiseren in bijvoorbeeld stoppen met roken of afvallen (al dan niet met behulp van de virtuele maagband), er zijn therapeuten die zich specialiseren in bepaalde technieken (zoals regressie) en er zijn therapeuten die zich richten op hypnotherapie in het algemeen.