Spiritualiteit

 

Zweverig?

Er wordt soms gedacht dat hypnose zweverig is, dat je spiritueel ingesteld moet zijn om erin te geloven. Niets is minder waar. Trance is prima aantoonbaar op hersenscans en deze natuurlijke staat ervaart ieder mens dagelijks. Hypnotherapie is in de basis ook niet spiritueel.

Gecombineerde aanpak

Het kan echter voorkomen dat een sessie wel als spiritueel ervaren wordt, door de intensiteit van een ervaring. Of wanneer de therapeut interesse heeft in dit gebied en/of tijdens de sessie aanstuurt op een spirituele ervaring.
Bijvoorbeeld door een specifieke behandeling, zoals Soulkey Therapy te geven. Gewoonlijk is Soulkey een op zichzelf staande behandeling waarvoor op voorhand gekozen wordt, maar delen van het proces kunnen wel verweven worden in andere sessies.

Daarnaast kan hypnotherapie gecombineerd worden met allerlei andere behandelingen, waaronder energetische therapie, zoals reiki. Ben je op zoek naar een spirituele aanpak, zoek dan specifiek een therapeut wiens interesses ook dit gebied betreffen en die ook training heeft gehad op zulke vlakken. Verwacht deze aanpak niet bij de gemiddelde hypnotherapeut.